Projecten

Interactieve speelhoek in de hal

Ons eerste project is het realiseren van een interactieve speelhoek in de hal. Met deze interactieve hoek zijn er meerdere speelplekken waardoor we de kinderen in kleinere groepen tegelijk activiteiten kunnen laten doen. Voor de herkenbaarheid zal het aapje op de achtergrond gebaren maken. We zijn ook in gesprek met studenten om te kijken of er software voor onze doelgroep gemaakt kan worden, bijvoorbeeld gebaren.

foto van offerte IKC

vogelnest schommel op de locatie

Bij Signtaal komen ook kinderen die naast een communicatieve beperking ook een verstandelijke beperking hebben al dan niet in combinatie met andere stoornissen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan autisme. Kinderen die snel overprikkeld raken en belang hebben bij afwisseling in stimuleren en ontspanning. Door een vogelnest schommel direct naast het pand te realiseren kunnen we sneller voor ontspanning van prikkels zorgen na buiten te zijn geweest.

foto van internet als voorbeeld

blote voetenpad en moestuin

Pubers en oudere (dove) jongeren hebben we ook binnen Signtaal. En wat willen zij graag aan het werk, een bijbaantje of oefenen voor later. Om alvast met ze te oefenen hebben we klusjes in en om het pand waar ze wat mee bijverdienen. Dit geld gaat in een grote pot en daar kunnen ze als groep een leuk uitje voor doen. Ze hebben zelf allemaal ideeen gegeven voor klusjes. Een van deze ideeen is een moestuin en blote voetenpad aan de voorkant van ons pand.

Naast de financiele ondersteuning zijn we hiervoor ook op zoek naar iemand (of meerdere mensen) die het leuk zouden vinden om onze jongens en meiden hierbij te ondersteunen. Dus heb je groene vingers en tijd, laat het ons weten:)

foto van internet voor het idee.

verkeerstuin

Wat zijn de verkeersregels en hoe leer je deze veilig? Lekker kunnen spelen met de fietsjes en daarbij spelenderwijs leren, dat is ons doel met de verkeerstuin. Voor onze jongere kinderen is het veiliger om in een beschermde omgeving te leren wat een verkeersbord betekent, wat een stoplicht betekent en hoe je je gedraagt op bijvoorbeeld een fiets(je). Onze kinderen leren vooral door het te doen en te zien van anderen dus hoe mooi is het als we dit in kleine schaal op ons voorpleintje kunnen realiseren. Dat is het doel van ons laatste project. Verkeersplein, borden en stoplichten om te kunnen oefenen en situaties na te bootsen.

foto van internet als voorbeeld.

Thema snoezel

Binnen Signtaal hebben we een snoezelruimte beschikbaar voor onze clienten. Graag willen we deze een mooie update geven door het onderwaterthema te realiseren. Dit sluit aan bij de wensen van onze doelgroep wat betreft interesse en kan mooi worden verwerkt in snoezelen (lampen, behang, bubbelbuis enz). Voor de snoezel zijn we ook op zoek naar materialen zoals de aanschaf van verf en/of het bouwen van een plek voor de kinderen om op te ontspannen.

thema snoezel